Per 1 apil 2017 wordt het watergeld direct afgerekend met Waternet

Waternet is verantwoordelijk voor het maken en leveren van drinkwater in heel Amsterdam. Ruim 440 van onze huurders in woningen zonder watermeter zijn of worden door Waternet aangeschreven om zich voor 1 april 2017 direct bij Waternet aan te melden via www.waternet.nl/bijdebron. U betaalt vanaf 1 april het watergeld direct aan Waternet in plaats van via uw maandelijkse huur. Op deze website kunt u alle informatie vinden over de betaling van de waterkosten direct aan Waternet.

Het watergeld wordt berekend aan de hand van berekeningseenheden van uw woning. Meer informatie hierover kunt u nalezen via https://www.waternet.nl/service-en-contact/kosten-drinkwater/drinkwaterkosten-woning-zonder-watermeter/. Zodra u zich heeft aangemeld via de website krijgt u ook te zien over hoeveel eenheden uw bedrag wordt berekend. Waternet meldt ook het aantal eenheden van uw woning indien u zich telefonisch aanmeldt via de klantenservice.

Attentie: huishoudens die zich voor 1 april 2017 niet zelf inschrijven, worden door Waternet geforceerd ingeschreven met de dan bij Waternet bekende gegevens. 

Indien u meer vragen heeft of meer informatie wenst over het watergeld dan kunt u contact opnemen met Waternet via de website of via 020 - 608 66 00.

"Samenwerking" zal de huurprijzen aanpassen door het watergeld per 1 april 2017 te verwijderen uit de maandelijkse huurprijs. "Samenwerking" incasseert de huur aan het eind van elke maand. Dit betekent dat u rond 27 april 2017 zult merken dat de maandelijkse huurbetaling is verlaagd. Wij zullen de huurders bij wie de huurprijs wordt verlaagd in verband met het watergeld hier schriftelijk over berichten.